• Call : 69 13 22 40

Guldgløgg

Hvorfor skal der være alkohol i gløgg? Det synes vi slet ikke er nødvendigt.

Guldgløgg uden alkohol 

1,5 liter ufiltreret æblemost (ex. bagerens)
1 økologisk appelsin
50 gram frisk ingefær i skiver
4 stjerneanis
8 kardemommekapsler

50 gram store lyse rosiner

Sådan gør du

  1. Skær appelsinen i skiver (med skal)
  2. Kog æblemosten op med krydderier og appelsinskiver
  3. Reducer glöggen til cirka 1 liter
  4. Sigt gløggen over rosinerne
  5. Kog gløggen op og server straks – tilsæt evt. snittede mandler

Variationer

Her er lidt ideer til hvad du kan variere med næste gang hvis du har lyst til at eksperimentere:

  • 5 hele nelliker
  • 5 styk hel sort peber
  • 1 stykke hel kanel
  • 3-4 spsk sukker eller rørsukker
  • 1 økologisk citron
  • Kanelstænger som pynt i glas
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk honning