Guldgløgg
Hvorfor skal der være alkohol i gløgg? Det synes vi slet ikke er nødvendigt.
Guldgløgg uden alkohol
1,5 liter ufiltreret æblemost (ex. bagerens)
1 økologisk appelsin
50 gram frisk ingefær i skiver
4 stjerneanis
8 kardemommekapsler
50 gram store lyse rosiner
Sådan gør du
- Skær appelsinen i skiver (med skal)
- Kog æblemosten op med krydderier og appelsinskiver
- Reducer glöggen til cirka 1 liter
- Sigt gløggen over rosinerne
- Kog gløggen op og server straks – tilsæt evt. snittede mandler
Variationer
Her er lidt ideer til hvad du kan variere med næste gang hvis du har lyst til at eksperimentere:
- 5 hele nelliker
- 5 styk hel sort peber
- 1 stykke hel kanel
- 3-4 spsk sukker eller rørsukker
- 1 økologisk citron
- Kanelstænger som pynt i glas
- 1 vaniljestang
- 2 spsk honning